Voor studenten

Ben jij student en geïnteresseerd in een boeiende leer/praktijk omgeving? Doe dan je stage of afstudeeronderzoek bij AGORA. Op het gebied van Publieke Gezondheid hebben wij diverse mogelijkheden voor onderzoek binnen de thema's gezond opgroeien, gezonde leefstijl, gezond ouder worden en gezond beleid.

Een groot aantal studenten ging je al voor. Informatie over de verschillende projecten van AGORA kun je vinden op onze website. Hieronder lees je de ervaring van Anne Slotegraaf en Floortje Kanits.

"Tijdens de stage bij GGD Noord- en Oost-Gelderland mocht ik een evaluatieonderzoek uitvoeren naar een campagne. De campagne was erop gericht om water drinken voor en na de zwemles spelenderwijs populairder te maken bij jonge kinderen, en om hierbij ouders te betrekken. Zowel het proces als het effect van de campagne werden geëvalueerd. Tijdens het evaluatieonderzoek heb ik ervaring opgedaan in zowel het afnemen van interviews als het opstellen en uitzetten van enquêtes. De resultaten van het onderzoek waren erg lovend. De campagne werd positief ontvangen door alle betrokkenen. Bovendien is de campagne effectief gebleken: kinderen zijn meer water en minder suikerhoudende dranken gaan drinken!

Naast het doen van onderzoek kreeg ik ook de kans mee te kijken op de werkvloer. Zo ben ik onder andere betrokken geweest bij het ontwikkelen van een voorlichtingsprogramma over gezonde voeding op basisscholen. Daarnaast vond ik het erg leerzaam om mee te gaan naar verschillende bijeenkomsten en vergaderingen. Het was interessant te zien wat er speelt in verschillende gemeenten en hoe deze gemeenten omgaan met het thema ‘Gezonde leefstijl’.

De ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de stage bij GGD Noord- en Oost-Gelderland komen erg van pas bij het werk dat ik nu doe voor Alliantie Voeding in de Zorg. Een stage bij de GGD kan zeker helpen in de ontwikkeling als professional!"

"Mijn stage bestond voor het grootste deel uit het helpen bij het onderzoeksproject 'ProMuscle in de Praktijk'. Hiervoor heb ik geholpen met het doen van metingen, het geven van een cursus over eiwitrijke voeding, en het uitvoeren van data analyses. Omdat ik het erg leuk en leerzaam vind om onderzoek te doen en met data analyse bezig te zijn, bestond het grootste deel van mijn stage hier ook uit. Ik heb gekeken naar het effect van de ProMuscle interventie op het functioneren in dagelijkse activiteiten van ouderen. Zo vond ik dat deze interventie vooral bij vrouwen effect heeft, en kunnen zij na 12 weken bijvoorbeeld een stuk makkelijker opstaan uit een zachte lage bank.

Verder heb ik de website van AGORA geupdate. Hiervoor heb ik met veel verschillende mensen binnen de GGD contact gehad, en hierdoor ook over veel verschillende projecten wat geleerd. Samen met 2 andere stagiares heb ik tenslotte een filmpje gemaakt als impressie van het symposium NOG Gezonder, georganiseerd door GGD Noord- en Oost Gelderland. Zie de link aan de rechterkant van deze pagina voor het filmpje. Het was erg leuk om zoveel verschillende indrukken op te doen, en ik heb dan ook erg veel geleerd tijdens mijn stage!"